Saturday, 17 June 2017

Sampul raya lagi satu hari di hari raya

Biar setiap tahun buat sampul raya sendiri,
Saya tidak jemu...
Seronok rasanya menggunting, menampal..
Dan seronok juga pergi pusing bandar untuk mencari kertas pembalut yang cantik.
.
Semalam saya jumpa pembalut kertas corak songket.
Sungguh berseni.
In sya allah bila siap buat sampul angpau nanti saya upload disini.
.
Selamat hari raya.

Thursday, 8 June 2017

Diy pelipat baju

Nak timbulkan minat anak-anak lipat baju..
Jadi hari ini cuba buat dengan kotak terpakai, balut dengan kertas pembalut corak kartun mickey mouse.
Letak, lipat kotak kiri kanan,
Lipat yang bawah ke atas,
Siap.
Alhmdulillah.
Seronok je lipat baju sama-sama...
Ini je langkah-langkah yang perlu buat.
Senang kan?

Lepastu ajarlah mereka lipat macam ni.
Seronok, macam bermain pula.

Ini hasilnya yang dah siap lipat..
Bahagianya..
Pandai anak ibu.

Letak background cantik di status facebook

Sekarang ni banyak status di facebook yang menggunakan gambar-gambar menarik, misalnya status berlatar belakangkan gunung, bunga,laut, makanan, rempah ratus dan sebagainya.
.
Tahu bagaimana nak buat?
Tutorialnya senang sekali.
Pergi dekat status kawan yang awak berkenan tu, kemudian tekan "try it" di bahagian bawah gambar.
.
Jika terlalu teruja pun,
Janganlah post banyak status dalam satu masa ye.
Nanti orang menyampah pula.
Boleh saja simpan sendiri dengan cara ini;
-tekan butang public,tukar kepada only me.
Baru tekan post.
Ha senang sahaja kan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...